2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ezer gyermekrajzot vetítettek ki a színház homlokzatára Sepsiszentgyörgyön

2020. január 01. 17:02, utolsó frissítés: 17:05

Kreatívan búcsúztak az óévtől Sepsiszentgyörgyön, ahol egy egyedülálló esemény keretében több mint ezer gyermekrajzzal keltették életre a Tamási Áron Színház homlokzatát - áll a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által a Transindexnek küldött sajtóanyagban.


Fotók: Kristó-Gothárd HunorFotók: Kristó-Gothárd Hunor


A fényfestésen a város minden óvodája és elemi iskolája képviseltette magát, akiknek az önkormányzat személyesen juttatta el a színház homlokzatát ábrázoló rajzlapokat. A gyerekek ezekre a lapokra készítették el saját ceruza, vízfesték, vagy zsírkréta rajzaikat a karácsony témakörében.

A gyerekek rajzait a Főtéren megszervezett Karácsonyi vásár két estéjén vetítették ki, azaz december 21-22-én.

A több mint ezer beérkezett rajz mindenikét kivetítették, a gyerekek izgatottan várták, hogy a saját rajzukat láthassák viszont Sepsiszentgyörgy egyik legmeghatározóbb épületének homlokzatán. A virtuális épületfestést, közismertebb nevén videomappinget Rancz András sepsiszentgyörgyi vizuális művész biztosította. Sepsiszentgyörgyön korábban 2016-ban volt még videomapping show a pulzArt kortárs művészeti fesztivál keretében, amikor a Székely Mikó Kollégium épületét fényfestették meg - áll a sajtóanyagban.

(hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS