2024. április 18. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

"Bevásárolta" magát Kolozsvár a legjobb európai karácsonyi vásárok közé?

2019. december 03. 19:11, utolsó frissítés: 19:12

A Ziar de Cluj birtokába jutott információk szerint Kolozsvár egyszerűen "megvásárolta" a "legjobb európai karácsonyi vásárok" (European Best Christmas Market) közönségszavazásos versenybe kerülését, azaz a jelöltséget. Korábban a helyi és az országos média is beszámolt arról, hogy Kolozsvár idén is felkerült a karácsonyi vásárok toplistáján szereplő 24 európai város közé.


Hogy lehet, hogy egy olyan kis másodkategóriás karácsonyi vásár, mint amilyen a kolozsvári, jelölt lehet egy olyan listán, amelyen nincsenek ott a valóban jó romániai vásárok (a szebeni és a brassói), nem beszélve arról, hogy egy lapon emlegetik a bécsi, budapesti, prágai vásárokkal? - tette fel a kérdést a kolozsvári lap újságírója, akinek feltűnt, hogy a jelöltek között bizarr módon olyan kisvárosok is szerepelnek, mint a szerbiai Újvidék.
Forrás: www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/Forrás: www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

A toplistát közlő turisztikai weboldal, az European Best Destinations működtetőivel folytatott levelezéséből kiderült, bármely település lehet jelölt egy ilyen toplistán, amennyiben kifizeti a megfelelő összeget. A tarifa mintegy 10 ezer euróra rúg - írja a Ziar de Cluj. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS