2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Alig 4 lejért éjszakázhatsz egy japán hotelben, ha megengeded, hogy az egészet élőben közvetítsék

2019. november 21. 13:13, utolsó frissítés: 13:16

Alig 4 lejnek megfelelő 100 jent kell fizetnie egy éjszakára annak, aki a fukuokai Aszahi Hotel 8-as szobájában kíván eltölteni egy éjszakát - írja a hiradó.hu. A szoba alacsony áráért viszont a magánélet feladásával „kell fizetni”, a turistáknak ugyanis el kell viselniük, hogy a ott-tartózkodásukat élőben közvetítik egy internetes csatornán.

Az ötlet a tulajdonos unokájában, a 27 éves Inoue Tecujában merült fel, mikor azon gondolkodott, hogyan tudná felvirágoztatni a családi vállalkozást . A hotelben kialakított egy szobát, amelyért egy éjszakára mindössze 100 jent kér el , ha a vendég beleegyezik, hogy a teljes tartózkodását élőben követhetik az érdeklődők.

A szobában nem rögzítenek hangot, így a vendégeknek nem kell aggódniuk, hogy beszélgetéseik vagy telefonhívásaik tartalma kiszivárog. A világítás lekapcsolható, és a fürdőszobában nincs kamera.

A vendégeket figyelmeztetik, hogy a személyes adatokat tartalmazó iratokat ne hagyjanak elöl, illetve tartózkodjanak az „erkölcstelen” viselkedéstől.

Inoue elmondása szerint rengeteg fiatal vendég látogatja a hotelt, akik szeretnének pénzt spórolni, így a különleges szobát választják.

„Manapság a fiatalokat nem érdekli annyira a magánéletük, többek szerint nincs azzal probléma, ha egy napig megfigyelik őket” – mondta a tulajdonos.

Inoue, amikor a szobának éppen nincs lakója, akkor saját magát közvetíti, ahogy a hotelben dolgozik.

A One Dollar Hotel YouTube-csatorna követőinek száma szépen növekszik, és a hoteltulajdonos nagy reményeket fűz egyedi vállalkozásához. (hiradó.hu/hírszerk.)

Nyitókép: CNN

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS