2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kilencéves, és hamarosan befejezi a villamosmérnöki egyetemet egy belga kisfiú

2019. november 15. 13:31, utolsó frissítés: 2019. november 16. 12:05

Laurent Simons mindössze 9 esztendős, és idén decemberben végez az Eidenhoveni Technológiai Egyetem villamosmérnöki karán. A kisfiú ezt követően sem kíván tétlenkedni, tervei szerint az egyetem elvégzése után a doktori képzésbe vág majd bele.

Fotó: Laurent Simons 2018-ban. Fotó: CNNFotó: Laurent Simons 2018-ban. Fotó: CNN


Simons édesanyja arra a kérdésre, hogy minek köszönhető a kisfia intelligenciája, viccesen azt szokta válaszolni, hogy valószínűleg annak, hogy a terhessége alatt sok halat evett.

Az anya állítása szerint a kisfiú rendkívüli intelligenciájára a nagyszülei lettek figyelmesek először, de ők (az anya és az apa) sokáig azt hitték, hogy csak az elfogultság beszél belőlük. Végül a szülőknek is feltűnt, hogy a gyermekük agya olyan, akár a szivacs, úgy szívja magába az információkat és az ismeretanyagokat.

A felsőoktatási intézményben egyébként tárt karokkal fogadták a kisfiút, aki az egyetem legkülönlegesebb tanulója. Sjoerd Hulshof tanulmányi igazgató szerint a kisfiú nemcsak rendkívül intelligens, hanem nagyon empatikus is.

Állítólag nem kell nagyon megijedniük azoknak sem, akik azt hiszik, hogy a gyerek az egész napját tanulással tölti, mivel állítólag sok időt tölt játékkal is. Állítása szerint leginkább a kutyájával szeret játszani.

Bár kilencévesen sok gyereknek van elképzelése arról, hogy mi lesz, ha nagy lesz, viszont kevesen vannak, akik ebben a korban egy hónapra vannak az egyetemi diploma megszerzésétől. Laurent Simons már most pontosan tudja, hogy a jövőben mesterséges szervek létrehozásán akar dolgozni. A kisfiú azt tervezi, hogy diplomájának a megszerzése után egy jól megérdemelt kirándulásra utazik majd Japánba. (CNN/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS