2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Keresik Sepsiszentgyörgy legsportosabb osztályát

2019. november 12. 11:47, utolsó frissítés: 11:47

A Diákok évében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a sportolásra való ösztönzésre, illetve a mozgás közösségi élményként való megélése is célkitűzése a polgármesteri hivatalnak, éppen emiatt indítja útjára a város vezetősége a BAJNOKOK OSZTÁLYA – Sepsiszentgyörgy legsportosabb osztálya elnevezésű versenyt.

A bajnokság első szakaszában, 2019. november és 2020. február között, az iskolákon belül zajlanak a versenyek, kiválasztva a legsportosabb 9., 10., 11. és 12. osztályt. A 2020. februárjától májusig zajló második szakaszban városi szinten mérik össze képességeiket a kiválasztott osztályok, így a bajnokság végére kiderül, hogy melyek Sepsiszentgyörgy legsportosabb osztályai és iskolája.

„A kezdeményezéssel a célunk, hogy a fiatalokat még több mozgásra ösztönözzük, illetve, hogy a versenyeken keresztül megtanulhassák, mit jelent nyerni, de azt is, hogy nem tragédia veszíteni. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél többet sportoljanak a gyermekek, iskolán belül is, mivel olyan korban élünk, ahol a televízió, a telefonok, elektronikai kütyük sok hasznos időt elvonnak a fiataloktól." – nyilatkozta Antal Árpád András a versenyt bemutató sajtótájékoztató keretében.

Fotó: Kristó-Gothárd HunorFotó: Kristó-Gothárd Hunor


A bajnokság során minden líceumnak saját Sportnagykövete/Mentora lesz, ők támogatják és képviselik az iskola diákjait a bajnokságon. A Nagykövetek találkozni fognak a diákokkal, részt vesznek a megnyitó és zárórendezvényen, a díjazáson, valamint a bajnokok vetélkedőjén: 2020-ban maguk a Sportnagykövetek, Mentorok mérik össze tudásukat, így szerezhetnek pontokat az iskolájuknak.

Ugyanakkor Hadnagy Attila volt labdarúgó, a Sepsi OSK ügyvezető igazgatója lesz a nagykövetek koordinátora, és a bajnokság mentora.

"Én, mint volt hivatásos sportoló, tudom, mit jelent az élsportolás, mit jelent sportolóként gondolkodni, élni nap mint nap. Ez a bajnokság egy jó előrelépés, mivel fontos a gyermekek számára az egészséges életmódban való gondolkodás, hogy mozogjanak, lépjenek ki a televízió képernyője elől. Szüksége van a fiataloknak, hogy egymás között is megméretkezzenek, hogy megtanulják, mit kaphatsz az élettől, mit érhetsz el, ha azt igazán akarod, ennek a bajnokságnak a keretében mindezt megtapasztalhatják. Ugyanakkor arra is jó lehetőség, hogy saját magukat és társaikat is jobban megismerjék." – mondta Hadnagy Attila a sajtó képviselőinek.

Az iskolákat a következő Sportnagykövetek fogják képviselni:

Berde Áron Közgazdasági Líceum: Fejér Béla labdarúgókapus
Constantin Brâncuşi Szakképző Líceum: Niczuly Roland labdarúgókapus
Mihai Viteazul Főgimnázium: Adina Popescu birkozó
Mikes Kelemen Elméleti Líceum: Incze Kriszta birkózó
Plugor Sándor Művészeti Líceum: Demeter Nóra kosárlabdázó
Puskás Tivadar Szakképző Líceum: Daniel Attila triatlonista és duatlonista
Református Kollégium: Szabó Norbert pályakerékpáros
Székely Mikó Kollégium: Kovács Renáta kosárlabdázó

A bajnokság nyitóeseményére november elején kerül sor, a találkozás alkalmával a Nagykövetektől az iskolák külön, személyre szabott zászlót kapnak majd, amelyet a bajnokság és a vetélkedők során fognak használni.

Nyereményként, a legsportosabb iskola egy erőparkkal gazdagodik, míg a legsportosabb osztály közös táborozáson vehet majd részt. Az eseménysorozat célja egy igazi közösségi élményt nyújtani a diákoknak és minél több fiatalt buzdítani a sportolásra Sepsiszentgyörgyön. (közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS