2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Átadta tudományos díjait a Kolozsvári Akadémiai Bizottság

2019. november 11. 16:23, utolsó frissítés: 16:23

A tudományos élet ösztönzése és méltatása céljából létrehozott díjakat adta át pénteken az MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottság elnöke a BBTE Aula Magna termében.

A Tudomány Erdélyi Mestere Egyed Emese irodalomtörténész, a BBTE professzora, aki sokoldalú és elismert irodalomtudományi, irodalomközvetítői és irodalomszervezői munkája és iskolateremtő szerepe okán részesült a díjban.

Dvoracsek Ágoston Dvoracsek Ágoston


A Fiatal Kutatói Díjat Farkas Csaba matematikus, a Sapientia EMTE adjunktusa vehette át, aki diákként és kutatóként egyaránt magas szintű eredményeket ért el a matematika terén.

Farkas Csaba Farkas Csaba


A Tudományközvetítés és a Tudományos Bírálat Díját Dvorácsek Ágoston fizikus, a Bethlen Gábor Kollégium tanára vehette át a tehetségápolásban és a természettudományos ismeretek népszerűsítésében kifejtett eredményes, lelkes, odaadó és elkötelezett munkájáért.

Egyed Emese Egyed Emese


Fiatal Tanári Díjban részesült Nagy Örs matematikus, a Báthory István Elméleti Líceum tanára, a matematika oktatásában és a tehetségápolásban felmutatott kiváló eredményeiért, valamint a matematikaoktatás színvonalának javítása érdekében kifejtett munkájáért.

Nagy Örs Nagy Örs


A díjakat az MTA Kolozsvári Akadémiai Bizottsága 2012 óta évente osztja ki a romániai magyar tudományos élet ösztönzése, valamint a kiváló tudományos, tudománynépszerűsítői és oktatói munka méltatása céljával. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS