2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Idősbarát programsorozatot indít a kolozsvári RMDSZ és a Kolozs megyei Nőszervezet

2019. október 22. 15:52, utolsó frissítés: 15:52

Szépkorúaknak szánt programsorozatot indít útjára az RMDSZ kolozsvári szervezete vala-mint a Pro Iuventute Egyesület, partnerségben az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetével.A program célja egy olyan találkozási pontot biztosítani a Kolozsváron élő magyar időseknek, ahol azok megismerhetik egymást, tanulhatnak egymástól, de a kikapcsolódásra is lehetőségük nyílik.

„Világszerte októberben számos civil szervezet és aktivista "idősbarát" programokkal teszi boldogabbá, mozgalmasabbá a szépkorúak napjait.

Az idősek társadalmunk fontos tagjai, sokat köszönhetünk nekik, ezért kell tudatosan figyelni rájuk és be kell vonni őket is a szociális életbe” – nyilatkozta Antal Melánia, az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezetének ügyvezető elnöke.

„Az RMDSZ programsorozata hiánypótló, hiszen Kolozsváron alig van lehetőség, helyszín arra, hogy a magyarajkú idős személyek találkozzanak, és egymás társaságának örvendjenek. Ugyanakkor ezzel a programmal is próbáljuk megakadályozni időseink elmagányosodását.

Azon dolgozunk, hogy létrejöjjön egy olyan szociális háló, amely segítséget nyújt nekik akkor, ha idős korukból adódó problémákkal szembesülnek” – nyilatkozta Oláh Emese alpolgármester, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke.

A programsorozat több rendezvényt foglal majd magába, melynek első állomása október 23-án a nemzeti ünnepünk alkalmából szervezett filmvetítés lesz, 13 órai kezdettel a Szentegyház utca 2. szám alatt. A rendezvény regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a 0745-314496 telefonszámon, vagy minden nap 10-16 óra között a kolozsvári RMDSZ irodájában (Szentegyház/Iuliu Maniu utca 2 szám) lehet. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS