2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elpusztult a világhírű tehén, amely egykor „menedékjogot” kapott Indiától

2019. szeptember 04. 12:24, utolsó frissítés: 12:29

Egy németországi állatmenhelyen elpusztult Yvonne, a tehén, amely nyolc éve világhírűvé vált azáltal, hogy megszökött az emberek fogságából, és hónapokon át sikeresen bujkált üldözői elől a bajorországi erdőkben.

Az eredetileg Angie névre hallgató tehén 2011 májusában tűnt el egy Münchentől mintegy 100 kilométerre fekvő faluból, mikor egy másik gazdához került. Az állat bevette magát az erdőbe, és hetekig békésen megvolt a vadon élő állatok közt, ám egy napon majdnem egy rendőrautónak szaladt. Ekkor figyeltek fel rá, veszélyesnek minősítették, és elrendelték a kilövését, hónapokon át keresték Németországban és Ausztriában is, de sikerült kijátszania az elejtésére, elfogására tett legrafináltabb kísérleteket is, és ügyességével, bátorságával maga mellé állította a közvéleményt. Híre Amerikába és Indiába is eljutott, utóbbi helyen, ahol szentként tisztelik a marhákat, menedéket ajánlottak fel neki.

Az állat végül 2011 szeptemberében "adta fel" magát, ekkor beugrott egy mühdorfi gazda földjére, és csatlakozott az ott legelésző többi szarvasmarhákhoz. Yvonne-t végül a Gut Aiderbichl állatmenhely szakembereinek sikerült befogniuk altatólövedékek segítségével, és a tehenet, amely előbb-utóbb a vágóhídon végezte volna, a deggendorfi menhely fogadta be.

A menhely most azt közölte, hogy a 14 éves állat életéért két napon át küzdöttek a gondozók és az állatorvosok, ám végül fájó szívvel el kellett engedniük, mert Yvonne valószínűleg "rámászott" egy másik szarvasmarhára, és dulakodás közben súlyosan megsérült a medencéje, ezért el kellett altatni.Yvonne-nal a menhely egyik legkiemelkedőbb négylábú személyisége távozott az élők sorából – írta nekrológjában a deggendorfi intézmény, hangsúlyozva, az állat egyedülállóan erős, karakteres egyéniség, fajának lenyűgöző képviselője volt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS