2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Zuhogó esőben várják a pápát a zarándokok Csíksomlyón

2019. június 01. 10:31, utolsó frissítés: 13:18

Upadete: Megérkezett Ferenc pápa Csíksomlyóra:Az eredeti terv szerint a pápa helikopterrel érkezett volna, de az időjárás miatt a biztonsági szakértők megváltoztatták a tervet: Ferenc pápa Marosvásárhelyre repülővel érkezett, onnan pedig autóval Csíksomlyóra, a nyeregbe pedig már a pápamobillal.

--------------------------


Szakadó esőben várják a csíksomlyói hegynyeregben a zarándokok Ferenc pápa érkezését. A szentatya 11 óra 30 perctől tart misét. A Mediafax hírügynökség szerint a rossz időjárási viszonyok miatt változtatni kellett Ferenc pápa programján, és ezért nem Bákóban, hanem Marosvásárhelyen száll le az egyházfőt szállító repülőgép. Onnan vagy helikopterrel vagy autóval folytatja útját Csíkszeredáig. A szabadtéri szentmise latin és magyar nyelven zajlik majd.

Kollégáink Facebookon élőben jelentkeztek a helyszínről:

Érkeznek a hívők:A hegy körül a rendfenntartó erők vasszigorral őrzik a helyet a mise alatt. A legkisebb mellékutcákban is legalább három rendőr vigyáz arra, hogy illetéktelenek (értsd ez alatt mindazokat, akik nem ott laknak) ne tudjanak még gyalogszerrel sem továbbhaladni. Egy csendőr, aki amúgy egy a zarándokokról felvételeket készítő jármű közelében állt (mindenképp sokkal komolyabb berendezésnek tűnt, mint egy egyszerű kamera, de inkább nem tippelnénk), kérdésünkre azt válaszolta, hogy legalább 80 ezer emberrel számoltak ma, és vélhetően vannak is

Bodó Márta, a sajtóbizottság részéről nyilatkozott:A hivatalos adatok szerint 110 ezren regisztráltak online a pápai misére, többségük, 84 ezer Romániából, főleg Erdélyből és a Bánságból. Mintegy 25 ezer személy érkezik Magyarországról, és a Kárpát-medence más, magyarok által is lakott vidékéről, Vajdaságból, Felvidékről és Kárpátaljáról.

Pénteken még elég nagy volt a nyugalom Csíkszeredában:


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS