2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A gernyeszegi Awake is ott van a The Guardian kicsi, de menő fesztiváljainak listáján

2019. május 02. 12:26, utolsó frissítés: 12:26

Az idei nyár kicsi, de menő fesztiváljairól írt cikket a The Guardian, amelyek közé beválasztották a gernyeszegi Teleki-kastély parkjában szervezett Awake-et is. Összesen húsz olyan rendezvényt ajánlanak, amelyek nagyon jó zenei és művészeti kínálattal várják az érdeklődőket.

AwakeAwake


Nem szentelnek nagy bemutatót a fesztiváloknak, inkább csak megemlítik, hogy mi várható a barokk kastély parkjában szervezett eseményen idén. Az Awake esetében a változatos zenei kínálatot említik: a drum’n’bass, hip-hop, indie, soul és punk rajongóinak is a kedvére tesznek. Az előadók közül a Pussy Riot, a JP Cooper és a Netsky fellépését említik, de kiemelik, hogy lesz mozi a fesztiválon, erdei könyvtár, interaktív színház, szabadtéri műalkotások, illetve a “feed your mind” program keretében inspiráló beszélgetések is. Az Awake idén valamivel korábban lesz, mint az eddigi két alkalommal, augusztus 15-18. között tartják, és a bérlet kemping nélkül 179 lej.

KolorádóKolorádó


A lista készítői Európa minden részéről ajánlanak fesztiválokat, így a szomszédos országokból is többet. Magyarországról például a Budapest szélén, a budai hegyekben rendezett Kolorádó fesztivált emelik ki. A fesztiválról azt írják, ötvözi a zenét a természettel egy erdőben. A cipőnézegető (shoegazing) gitárzenétől a technóig terjed a zenei felhozatala, benne világzenével és népzenével, az idei kiemelt előadók közül a következőket említi a cikk: Kurt Vile and the Violators, Femi Kuti and the Positive Force, Ben UFO. A Kolorádó június 19-22. között lesz, a bérlet 17900 forintba (263 lej) kerül.

Meadows In The MountainsMeadows In The Mountains


Bulgáriából pedig a Meadows In The Mountains került be. Ez utóbbit a hegyekben, a görög határ mellett rendezik, főleg underground elektrót játszó zenekarok lépnek fel. Kiegészítő programként van jóga, wellness, erdőkerülés és még napozás. A fesztivált június 6-9. között szervezik, belépő 150,50 euró. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS