2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hitler fényképével népszerűsíti termékeit egy romániai kekszmárka

2019. április 03. 10:28, utolsó frissítés: 13:18

A Facebook-oldalán népszerűsíti Hitler képeivel és a náci diktátorhoz kapcsolható kérdésekkel termékeit egy romániai kekszmárka, a RoStar.

A márka legalább két, Hitler képével és nemzetiszocialista önkényuralmi jelképekkel ellátott fényképes bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, valamint a náci diktátorhoz köthető történelmi kérdésre várták a választ fogyasztóiktól. A bejegyzés képeit rendszerint úgy szerkesztették meg, hogy a náci diktátor mellett a terméküket is feltüntették.

A legutóbbi bejegyzésben éppen arra keresték a választ, hogy Ausztriában, Németországban, vagy Lengyelországban született-e Hitler, valamint egy korábbi bejegyzésükben azt kérdezték vásárlóiktól, hogy miért építette meg Hitler a világ leghosszabb, 4,5 kilométeres épületét, a Prora hotelt.

A vállalat, az #IntrebariDeCulturaGenerala, (azaz általános műveltségi kérdések szerk.megj.) hashtagekkel elázott bejegyzéseiben rendszerint történelmi jellegű kérdésekre várja a helyes válaszokat .

Forrás: A RoStar Facebook oldalaForrás: A RoStar Facebook oldalaA Hitlerhez köthető kérdések mellett pl. azt is megkérdezték már az oldal követőitől, hogy melyik városban található a Colosseum, valamint, hogy mely országokkal szomszédos a Moldovai Köztársaság.

Az adevărul megkereste a vállalatot, hogy megtudja, miért érezték szükségesnek, hogy Hitler fényképével reklámozzák a termékeiket, de a vállalat egyelőre nem reagált.
A másik fotó, amit közben már szintén töröltek a FacebookrólA másik fotó, amit közben már szintén töröltek a Facebookról


Update: A RoStar időközben már el is távolította mindkét bejegyzését, viszont az Adevărul megkeresésére azt reagálták, hogy a Hitler fényképével ellátott bejegyzések nem reklámozás céljával kerültek fel az oldalra, hanem azok is a 8 hónapja tartó általános műveltségi kérdésekkel foglalkozó kampányuknak a részei voltak.

Maximillian Marco Katz, az antiszemitizmus ellen küzdő MCA Románia igazgatója azt nyilatkozta a lapnak, hogy Romániában jogszabályokba ütközik Hitler fényképeivel, valamint náci jelképekkel ellátva reklámozni termékeket, éppen ezért a nap folyamán értesíteni fogják az illetékes szerveket az ügyről.

(adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS