2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megfejtették a titokzatos sepsiszentgyörgyi feliratot

2019. április 02. 17:51, utolsó frissítés: 17:51

Nagyszámú megfejtés érkezett a megadott e-mail címre a sepsiszentgyörgyi Főtéren hétfő reggel megjelent titokzatos feliratra, de a rádiók és napilapok honlapjain és Facebook-oldalain is rengeteg bejegyzés jelent meg ezzel kapcsoltban.

A fordítás szinte betű szerint megegyezik, és azt mondja 48 ORA ALATT 52 SZUZ VAN A RETYI TO PARTON VAGY EGETEM A VAROST és majdnem ugyanez románul is: IN 48 ORE PE MALUL LACULUI RETYI SUNT 52 FECIOAR SAU ARDE ORASUL. Volt, aki mellékelte a megfejtéshez használt rúna ábécét, és volt, aki úgy értékelte, hogy az a Szent György legendából vett idézet.

A feltételezést megerősítette a Szent György Napok szervezői által megkeresett nemzetközi szakértői csoport is, akik szerint ez az egykori sárkányokra jellemző írás, amelyek – a fennmaradt ősi feljegyzések szerint – az emberek által beszélt összes nyelvet ismerték, de egyiket sem hibátlanul.

A Szent György Napok szervezői köszönik a lakosság segítségét, de nem kívántak állást foglalni az ügyben, hogy fenntartják-e elképzelésüket, hogy ez mégis egy április 1-jei tréfa volna, egyelőre folyik az ügy tárgyalása, amelynek eredményéről mindenképp tájékoztatják a lakosságot! (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS