2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Világrekordot döntött és aranyérmet nyert egy 92 éves román nő

2019. március 29. 13:27, utolsó frissítés: 13:27

Megállíthatatlan a 92 éves Elena Pagu, aki a lengyelországi Masters Indoor világbajnokságon gyaloglásban aranyérmet szerzett 3 kilométeres távon a 90 pluszosok korosztályában.

Forrás: radiochisinau.mdForrás: radiochisinau.md


Az idős román nő ráadásul világrekordot állított fel a korcsoportban, és 5 másodperccel fölülmúlta tavalyi teljesítményét is. Idén ugyanis 27 perc 25 másodperc és 90 századmásodperc alatt gyalogolta le a távot, míg tavaly ugyanezt 27 perc 30 másodpert és 23 századmásodperc alatt tette meg.

Ráadásul Pagunál a 75 pluszosok között induló mexikói és a 80 pluszosok közt induló amerikai nő sem tudott jobb időt gyalogolni.

Az idős nő elmondta, hogy ez az élete, és folyamatosan azon dolgozik, hogy a nála fiatalabbakkal versenyezzen. Állítása szerint csakis úgy tud élni, hogy folyamatosan feszegeti a saját határait.

Pagu 57 éves korában ment nyugdíjba és azóta sportol versenyszerűen, azelőtt 35 éven keresztű ápolónőként dolgozott Bákóban és Szatmárnémetiben.

Románia egyébként a lengyelországi versenyen már 5 érmet is begyűjtött a verseny első három napján, ebből három arany, egy ezüst és egy bronz.(radiochisinau.md)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS