2023. március 29. szerdaAuguszta
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A székelyföldiek sokkal elégedettebbek az életükkel, mint a magyarországiak

2019. március 21. 10:55, utolsó frissítés: 11:00

A napokban befejeződött az adatfelvétel abban a kutatásban, melynek célja Székelyföld lakói lelkiállapotának, globális jóllétének felmérése. A Sapientia EMTE marosvásárhelyi Wellbeing Kutatócsortja a budapesti ELTE Pozitív Pszichológia Tanszékkel együttműködve 1100, 15-70 éves Maros, Kovászna és Hargita megyei személytől gyűjtött adatokat.


Az eredmények alapján, a magyarországi lakosokkal összehasonlítva, a székelyföldiek jelentősen elégedettebbek az életükkel. A kutatásból kiderült: az erdélyi férfiak és nők pozitívabban tekintenek az életükre, erősebb a pszichológiai ellenálló képességük, és általában jobban érzik magukat. Az eredmények ugyanakkor azt mutatják, hogy az anyaországiak sokkal inkább képesek átélni és élvezni az életükben fellelhető apró örömöket.

Mindez nem meglepő, miután szerdán kiderült, hogy az ENSZ boldogság-jelentése szerint nincs boldogabb ország a környéken Romániánál.

A részletes, korosztályokra és régiókra lebontott eredmények a Székelyföld Boldogságtérképe Facebook oldalon lesznek elérhetők a következő napokban. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS