2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy rákbeteg kolozsvári kislány kezelésére gyűjtenek

2019. január 03. 15:09, utolsó frissítés: 15:55

Tovább gyűjtenek a rákos daganattal diagnosztizált Gál Antónia kezelésére. A Facebookos adományozás oldala itt érhető el.

Gál Antónia egy 7 éves kolozsvári kislány, aki szereti az iskolát (a Dónát-negyedbeli iskola első osztályában tanul), szeret játszani, szereti az állatokat, és akin most az olasz Pavia város San Matteo Klinikáján fekszik, mert ismét rákos daganatot fedeztek fel nála.

Antónia 4 évesen már átesett egy hosszas kezelésen a mellékveséjén képződött, rosszindulatú daganat miatt. A műtét és a kemoterápia eredményes volt, Antónia több évig tünetmentesen élt. A tavaly szeptemberi ellenőrzésen viszont ismét felbukkant egy nagy és agresszív daganat, ezért Antóniára újabb kemoterápia, újabb műtét (az érintett vese eltávolítása), majd újabb kezelések várnak.A kolozsvári orvosok egy olaszországi klinikát javasoltak, ahol nagyobb esélyei vannak Antónia gyógyulásának. Ott viszont a kezelés ára meghaladja az 50 ezer eurót, a családnak pedig nincs ennyi pénze. Korábban már - többek között az Életfa Családsegítő Egyesület közreműködésével - szerveztek gyűjtést, így a most megkezdett Facebookos adományozás célösszege 20 ezer euró.

Aki tud és szeretne segíteni Antónia családjának, megteheti a Facebookos adománygyűjtés oldalán, illetve lehet utalni közvetlenül a szülők bankszámlájára is:

Lejes számlaszám:
Gal Ciprian Isidor
RO20BTRL01301201M76857XX Banca Transilvania

Eurós számlaszám:
Gal Gabriela Margareta
RO54BTRLEURCRT00N9390301 banca Transilvania
SWIFT-BTRLRO22

(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS