2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagyszeben is bekerült a National Geographic Traveller jövő évi ajánlójába

2018. december 06. 19:39, utolsó frissítés: 19:54

Szeben is helyet kapott a National Geographic Traveller kiadvány 2019-re ajánlott turisztikai célpontjai között, többek közt azért, mert a megye jövőre az Európai Gasztronómiai Régió címet viseli - írja az Agerpres.

A National Geographic Traveller azt javasolja a turistáknak, hogy látogassanak el Szebenbe, nemcsak a térség gasztronómiai választéka miatt, hanem azért is, hogy részt vegyenek az itt szervezett fesztiválokon, megcsodálják a középkori várost és látogassanak el a Brukenthal-múzeumba, amely a megyeszékhely történelmi központjában helyezkedik el.

A National Geographic Traveller jövő évi ajánlója 19 idegenforgalmi célpontot emel ki, ezek: Setouchi, Antarktika, Pittsburgh, Korzika, Kambodzsa, San Miguel de Allende, West Yorkshire, Hong Kong, Zimbabwe, Guyana, Oslo, Eritrea, KwaZulu-Natal, Bhután, Dundee, Uganda, Matera, Indonézia és Nagyszeben.

Nagyszeben 2007-ben Európa Kulturális Fővárosa volt. 2008-ban Klaus Johannis, aki akkor még a város polgármestere volt, bejelentette, hogy az idelátogató turisták száma elérte az egymilliót. 2011-ben Szeben - egyedüli romániai városként - három csillagos értékelést kapott a Michelin-kalauz toplistáján. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS