2020. december 5. szombatVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kicsit felmelegszik az idő, majd érkezik az eső is

2018. december 03. 16:55, utolsó frissítés: 16:55

Enyhül az idő a következő napokban, jelentős mennyiségű csapadékra december 8-a után kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre vonatkozó előrejelzéséből.


Erdélyben és Máramarosban kedden 6 Celsius-fokig is felmelegedhet a levegő, aztán péntekig fokozatosan 2-3 fokra esik vissza a nappali csúcshőmérséklet, a hétvégén 4 fok körül alakul, majd a jövő hét végére ismét mínusz 2 fokig csökken. Az éjszakai hőmérséklet a következő napokban mínusz 8 fokról fagypontig nő, aztán csütörtöktől vasárnapig mínusz 4, mínusz 2 fok körül alakul, ezt követően pedig jelentős lehűlés várható, akár mínusz 10 Celsius-fokig is süllyedhet a hőmérők higanyszála éjszaka. Kiterjedt csapadékra december 8-a és 13-a között lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén kedden nappal 10 fok is lehet, aztán a következő napokban 6 fokig csökken a csúcshőmérséklet, majd ismét 8 fok körül alakul. Ezt követően lehűlés várható, fagypont és plusz két fok közötti csúcsértékekkel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS