2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Első alkalommal szerveztek szupermaratont Nagyvárad és Debrecen között

2018. október 29. 14:50, utolsó frissítés: 14:50

A nagyváradi Szent László térről rajtolt el vasárnap (október 28-án) az idén először megszervezett OrganicaFX Running nemzetközi futóversenyen.A 312 versenyző a 87 kilométeres távot, váltásban, Nagyvárad – Ártánd – Biharkeresztes – Mezőpeterd – Berettyóújfalu – Szentpéterszeg – Tépe – Derecske – Sáránd – Mikepércs – Debrecen útvonalon tette meg. A rajtnál megjelenteket, a város részéről, Zatykó Gyula, a nagyváradi polgármester tanácsadója, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke köszöntötte.

A Hajdú Rendészeti Sportegyesület és az Agency ProEvent szervezésében megrendezésre kerülő sporteseményre idén még csak 2, 5 és 10 fős csapatokban lehetett nevezni, de a szervezők a következő években újabb kategóriákat is szeretnének felállítani.Zatykó Gyula köszöntőjében elmondta: Nagyvárad és Debrecen testvérvárosi kapcsolata túlmutat a formális kereteken, s egyre több minőségi programot sikerül a két településnek közösen lebonyolítania.


A verseny fővédnöke Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára és Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője voltak. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS