2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Stafétamaratonnal születésnapozik a Kolozsvári Rádió

2018. október 29. 13:19, utolsó frissítés: 13:19

Szerdán reggel 10 órától, a magyar adás egész napossá válásának második születésnapján, 24 órán keresztül sugároz megállás nélkül élő műsort a Kolozsvári Rádió. Mindenki műsort vezet, a mikrofon pedig éjjel és nappal kézről kézre jár, akár a stafétabot.Az egyéves születésnapon négy munkatárs 24 órára, 24 percre és 24 másodpercre bezárkózott az adáskabinba, és a hallgatókkal együtt egész napos élő műsorral ünnepelt.

Az idén a szerkesztőség minden tagja részt vesz a maratonon, az élő műsorokat pedig nemcsak a négy fal közül, hanem Kolozsvár különböző pontjairól is sugározzák.

A kihelyezett órák közül a legérdekesebbnek egy anarchista központból való élő kapcsolás, egy könyvesboltban való beszélgetés, illetve a halloween bulikkal színesített éjszakai élet felfedezése ígérkezik.A focihoz nem értő női munkatársak élőben közvetítenek meccset, ez alatt kiderül, hogy mi a les, mikor van hosszabbítás, mi fáj jobban, a szülés vagy a sípcsonton rúgás, és kik a legszebb férfiak a pályán. Pontban éjfélkor, a horrorórában a gyilkos véres kesztyűs keze lenyomja a kilincset. Ezen kívül beszélgetnek régi kollégákkal, kalandoznak a mesék világában, kotyvasztanak a hírek boszorkánykonyhájában, megvizsgálják a versek lelkét, felidézik a régi diszkók hangulatát, és nem utolsó sorban, a szó szoros értelmében eléneklik a Kolozsvári Rádiót.

A születésnap nem lehet teljes meglepetés és ajándék nélkül. A meglepetés attól érdekes, hogy nem derül ki előre mibenléte, erre szerdán 10 órakor, a stafétamaraton első perceiben derül fény. A 24 órás élő műsorfolyam végén szervezett sorhúzást követően, egy szerencsés hallgató egy székelyföldi wellness szállóban tölthet családjával egy hétvégét. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS