2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A következő héten az átlagosnál melegebb lesz, de aztán csak ideér az ősz

2018. október 14. 14:10, utolsó frissítés: 14:14

A következő héten az évszakhoz képest melegebb, majd az azt követő hetekben az időszaknak megfelelő hőmérsékleti értékek várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 15. - november 12-e közti periódusra szóló előrejelzéséből, írja az Agerpres.

Október 15 - 22. között a sokévi átlagnál melegebb napokra számíthatunk, eső nem valószínű. Október 22 - 29. között az ország nyugati részében a levegő hőmérséklete megfelel majd az ebben az időszakban mért átlagnak, a többi területen kitart még a meleg idő. Nyugaton több, keleten és délen kevesebb csapadékra kell számítani.

Október 29. - november 5. között ugyancsak az ország nyugati, illetve középső régióiban lesz a sokévi átlagnak megfelelő hőmérséklet, délen és keleten enyhébb idő várható. A hegyvidéken, a középső országrészen, valamint keleten és délen több eső valószínű.

November 5-e és 12-e között az egész ország területén az időszakra jellemző hőmérsékleti értékekkel kell számolni, a hegyekben az átlagosnál több csapadék eshet.

Az előrejelzést az Európai Középtávú Előrejelzési Központ (ECMWF) készítette. A középtávú prognózisban a hirtelen előálló, gyors lefolyású meteorológiai jelenségeket nem lehet előrejelezni - közli az ANM. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS