2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elkezdődik a besztercei evangélikus templom felújítása, 3 évig nem lesz látogatható

2018. október 12. 11:50, utolsó frissítés: 11:56

Elkezdődik a besztercei hétszáz éves evangélikus templom restaurálása, ezért a műemlék épület a következő három évben nem lesz látogatható - írja az Agerpres a besztercei polgármesteri hivatal közleményére hivatkozva. A templomot az Európai Unió 2014-2020-as Regionális Operatív Programja keretében újítják fel, amely körülbelül 13 millió lejjel finanszírozza a munkálatokat.A városvezetés tájékoztatása szerint a kivitelező már átvette a templomot és rövidesen (várhatóan jövő héten) elkezdődnek az építőtelepet előkészítő munkálatok. Ez zavarhatja majd a Beszterce főterén közlekedőket, amiért a polgármesteri hivatal elnézést kér. Beszterce jelképének tekintett templom a munkálatok megkezdésétől 3 évig nem lesz látogatható.

Az evangélikus templom tornya, amelyben lift működik, a felújítás időtartama alatt nagyrészt nyitva lesz, ezt a részt ugyanis - a becslések szerint - körülbelül három hónap alatt felújítják.

A restaurálás során a templom bútorzata és orgonája is megújul, ugyanakkor a munkálatok eredményeképpen virtuális sétákat is lehet majd tenni a hétszáz éves hajlékban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS