2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Élelmiszergyűjtő akciót szerveznek Székelyudvarhelyen

2018. október 08. 15:39, utolsó frissítés: 15:39

A Székelyudvarhelyi PanGastRo Egyesület, a székelyudvarhelyi Vöröskereszt Szervezet, a Székelyudvarhelyi Rotary Klub, október 16-án, az Élelmezés Világnapján élelmiszergyűjtő akciót szervez, a Székelyudvarhelyi Nagycsaládosok Egyesülete részére.Felhívással fordulnak minden élelmiszer, zöldség és gyümölcs termelőhöz továbbá az élelmiszerkereskedőhöz, de minden humánus emberhez, hogy ezen a napon adományozzanak élelmiszert a rászorulóknak.

A szervezők hisznek abban, hogy ez a példaértékű akció felhívja a figyelmet az éhezők helyzetére és további élelmiszertermelő és élelmiszerkereskedő céget fog cselekvésre ösztönözni.

Azoknak a magánszemélyeknek, termelőknek, civil szervezeteknek az adományait is várják, akiknek felesleges tartós élelmiszer, zöldség, gyümölcs van a birtokába, vagy magánemberként megvásárolja és elhozza az adomány-gyűjtő helyszínre.

Az Európai Statisztikai Hivatal, az EUROSTAT ismert adatai szerint a romániai gyereket 51%-a szegénységben él. Ez a szám Magyarországon 41,4 %.

A FAO adati szerint a világban 842 millió ember éhezik, míg a világ élelmiszer-termelésének egyharmada kárba vész és óránként 300 rosszul táplált gyermek hal éhen.

Az adományok gyűjtése a Székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz Plébánián lesz, a Forrás utca 2. szám alatt, október 16-án, reggel 9 és délután 15 óra közötti időpontban. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS