2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

IT-konferenciát szerveznek líceumi diákoknak Kolozsváron

2018. szeptember 20. 17:01, utolsó frissítés: 17:05

Idén kerül megszervezésre Kolozsváron az első olyan IT-konferencia, amely líceumi diákoknak szól.

A Báthory IT & Print Days az első, középiskolás diákoknak szervezett IT és Nyomdász konferencia Romániában, amelynek célja a diákok kapcsolatteremtése a gazdasági és társadalmi szereplőkkel.

Az esemény szervezője a Báthory Szülői Szövetség, időpontja 2018. szeptember 28-29., helyszíne a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum, és minden Kolozs megyei középiskolás diák számára ingyen nyitva áll.Két napos workshopok, pitchek, terméktesztelések és játékok

Kolozsvár számos IT-konferenciának és vásárnak adott és ad helyet, de mindezeket a szakembereknek és a pályakezdőknek szervezik. Ám az IT-szakma iránti érdeklődés sokkal korábban kezdődik.

A Báthory IT & Print Days lehetőséget kínál a középiskolás diákoknak, hogy egyenes kapcsolatba lépjenek a terület szakembereivel, speciális műhelymunkákon vegyenek részt, játékokat és termékeket teszteljenek. Ugyanakkor, ha újító ötleteik vagy projektjeik vannak, azokat egy szakemberekből álló zsűri előtt bemutathatják, és a legjobb ötleteket mentorprogramokkal vagy szponzor támogatással jutalmazzák.

Program:

Péntek, szeptember 28.:

15:00 – 17:00 Konferencia: “Hello, IT & Print Brands!”
17:30 Kerekasztal beszélgetés: „Kolozsvár jövője: Smart City”
18:30 Networking Coctail Party

Szombat, szeptember 29.:


09:00 Bejelentkezés
10:00 – 15:00 IT & Print workshopok
14:00 – 15:00 Pitching session „Sway us with your idea!”
15:00- 16:00 Sikeres történetek – bemutató

Az esemény minden rendezvényén a részvétel ingyenes. A műhelygyakorlatokra (Workshop), mivel a helyek száma korlátozott, előzetes bejelentkezés szükséges. Ezt a bathorydays.ro oldalon található elektronikus űrlap kitöltésével tehetik meg.

Helyi és nemzetközi szinten legismertebb cégek

Az eseményen részt vesznek a helyi és nemzetközi szinten legismertebb vállalatok, cégek és informális IT iskolák, nyomdászcégek, illetve kolozsvári egyetemek.

A gazdasági, társadalmi és oktatási szereplők közül megemlíthetők: az Accenture, Arobs, ArtSoft, Evozon, Gamelof, Google, Halczon, HipMenu, Pitech, Scoala Informala de IT, IT állásbörze, a kolozsvári Műszaki Egyetem, Transilvania Nyomdászszövetség, NIS Electronics, Rottaprint Sunimprof, Seenprint, Arta Nyomda, World Wide Print és mások.

Társadalmi felelősség és fejlődés

A Báthory IT & Print Days című kezdeményezés a társadalmi felelősségvállalás, a gazdasági hatékonyság és társadalmi befogadás alapelvére épült. A középiskolásoknak és a jövőbeli informatikai szakembereknek tervezett, erős nevelési hatású projekt reális rálátást kínál a résztvevőknek a fiatalok egyéni újító ötletein keresztül történő, a szakmai társadalomba való beilleszkedésének lehetőségeire.

A projekt célja egy évente megszervezendő esemény, amelyen az IT és nyomdász szakmában szakosodott cégek és a szakma iránt érdeklődő diákok találkozhatnak. Míg a diákoknak lehetőségük nyílik információt szerezni a cégek projektjeiről, munkahely-, és szakosodási lehetőségekről, a cégek interaktív módon bemutathatják projektjeiket és kezdeményezéseiket. Így egy dinamikus, koherens kapcsolatrendszer alakulhat ki az oktatási és a munkavállalási területek között. A diákok – cégek interakcióját követik majd a tanároknak szervezett továbbképzések és egyéb kezdeményezések, tervek, amelyek hidat képeznek az oktatás és a szakma között. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS