2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Erdélyi magyar középiskolásoknak szervez egyetemi nyílt napokat a BBTE és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet

2018. szeptember 18. 16:46, utolsó frissítés: 16:46

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2018. szeptember 20. és 23. között egyetemi nyílt napokat szervez az erdélyi magyar középiskolások részére Középiskolások hosszú hétvégéje a BBTE-n címmel.

A hatodik éve szervezésre kerülő rendezvény célja, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek az egyetem kutatói illetve oktatói munkájába, valamint a kolozsvári diákéletbe. Ennek érdekében ismeretterjesztő előadásokat, illetve közösségápoló, interaktív programokat szervez az egyetem. Tudományterületek szerint természet-, reál-, társadalom- és bölcsészettudományos foglalkozásokat biztosítanak a résztvevőknek.A következő foglalkozásokból válogathatnak a résztvevők, a teljesség igénye nélkül: Vadrózsák kalózai (Magyar Biológia és Ökológia Intézet), Aktív tűzhányókon turistaként és kutató geológusként (Geológiai Intézet Magyar Tagozat), Márpedig kaját ne dobjunk el! Környezettudatosság a mindennapjainkban (Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar), Mobile App Marketing – Hogyan tudjuk megszerezni és megtartani a mobil alkalmazás felhasználókat? (Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet), Energiaválság?! Építsünk atomreaktort házilag (Környezettudományi és Környezetmérnöki Kar). Szabadidős programok: játékest, ultrahangos denevérvadászat, csillagvizsgáló látogatása, őslénytani foglalkozás stb. Kommunikációs készségfejlesztő és karriertanácsadó workshoppok: Benyomásmenedzsment - élet a valós és virtuális világban, Z generáció az online térben.

A rendezvény részletes programja elérhető az egyetem honlapján és a rendezvény Facebook eseményén.

Egész Erdélyből érkező diákok érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a BBTE magyar intézetei által biztosított programok közül. A rendezvényre 250 középiskolást várnak a szervezők. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS