2020. aug. 14. péntekMarcell
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Temerin lovasa nyerte a 11. Nemzeti Vágtát

2018. szeptember 16. 20:09, utolsó frissítés: 20:09

Nagy Arnold, a vajdasági Temerin lovasa Fantázia nevű lován nyerte a 11. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén. Nagy Arnold Rózsaszentmárton, Pogány, Füzér és Zirc lovasát utasította maga mögé a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges pályán.

A 2018 leggyorsabb lovasa címet elnyert temerini versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Fantázia hátára győzelmi takarót terítettek.

A döntőben másodikként befutó Kun Ferenc, Rózsaszentmárton lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Ács Linda, Pogány versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Füzér és Zirc lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza. A Zircet képviselő Molnár Gyöngyi a futam során leesett lováról. Mivel Ricárdó bár elsőként, de egyedül ért célba, utolsó helyen végzett.

A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 72 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokon.

Székely lovas nem jutott a nagydöntőbe. Ehhez legközelebb Papp Alpár (Maksa) és Berde Lóránd (Sepsiszentgyörgy) jutott. Előbbi nagyon erős futamban, két korábbi győztessel és egy kétszeres bajnok lóval megmérkőzve harmadik helyen, utóbbi pedig erős hajrá után a második helyen végzett a középdöntőben.

A kishuszár vágtán viszont idén Kolumbán Örs-István, Sepsiszentgyörgy lovasa aratott győzelmet Fatima nevű pónilován. Így a székelyföldi lovasok nem maradtak díj nélkül idén.

A szinte nyári időjárásnak köszönhetően több ezren követték figyelemmel a vágta programjait a kétnapos rendezvény során. Az Andrássy úton felállított Vágta Korzóra, a résztvevő települések ételeit és italait bemutató Országkonyhára is rengetegen voltak kíváncsiak. A döntőt és az eseménysorozat több programját a közmédia is közvetítette. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS