2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székelyföldön nyílt meg a világ első vízalatti sörözője

2018. szeptember 12. 13:30, utolsó frissítés: 14:04

A háromszéki Dálnokon nyílt meg a világ első vízalatti sörözője. A vízalatti söröző az ezer négyzetméteres és 9 méterre mélyülő – dálnoki búvártó mélyén található, amelyet eddig búvárok oktatására és fogyatékkal élők vízi-terápiájára használtak.

A Csíki sör csapata építette meg a három méter mélyen berendezett „kocsmát”, benne egy négyszáz kilogrammos bárral, sörcsappal és egy sörrel teli hűtővel, valamint egy bokszzsákkal, illetve a víz alatt kilométerkővel, amely jelzi a Dálnoktól a sörmanufaktúráig, illetve a felszínig lévő távot is.

A víz alatti sörözőben nemcsak tapasztalt búvárok szórakozhatnak, hanem olyanok is, akik még nem merültek. Őket búvároktató kíséri le a víz alá, és feladatuk, hogy megtalálják a hűtőt, a benne lévő söröket pedig a felszínen fogyaszthatják el.„A tapasztalt búvárok víz alatt is elfogyasztják a sört, ennek az a technikája, hogy a fejet hátra döntve a palackba először levegőt kell fújni, majd erős szívómozdulattal kihörpinteni abból” - magyarázta Szabó Kolos búvároktató, a vízalatti kocsma kitalálója a Székely Hírmondónak.

A búvároktató elmondta, hogy a következőkben meg akarják dönteni a víz alatti sörivás Guinness-rekordját. A háromszéki búvároktató elmondta, hogy a dálnoki „búvárkocsmában” elfogyasztott sörökből származó bevétel nagy részét a fogyatékkal élők vízi terápiás foglalkozásainak fenntartására költik. A dálnoki búvárkocsmáról a saját Facebook-oldalán lehet még többet megtudni. (Székely Hírmondó)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS