2020. aug. 15. szombatMária
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A DoR folyóirat beválasztotta Székely Csabát a „100 legmenőbb román közé”

2018. szeptember 07. 11:01, utolsó frissítés: 11:19

Székely Csaba, marosvásárhelyi írót, drámaírót a DoR (Decât o Revistă) folyóirat beválasztotta azon 100 romániai személyiség közé, akik a szerkesztőség szerint hatással lesznek Románia következő 100 évére.

A folyóirat Románia 100 éves fennállása alkalmából választott ki 100 olyan hazai személyiséget, köztük művészeket, tudósokat, vállalkozókat, aktivistákat stb., akik véleményük szerint akár nagyban, akár csak a maguk közösségében, de befolyással lesznek arra, hogy hogyan fogunk élni Romániában az elkövetkező időszakban.

„El sem tudom mondani, mennyire megtisztelő, hogy magyarként beválasztottak a 100 legmenőbb román közé!!! Olyan emberek társaságába, akik a szembejövő nehézségek ellenére hozzájárulnak ahhoz, hogy utódaink egy élhetőbb társadalomban, egy fejlettebb országban, egy szebb világban éljenek” - írja ennek kapcsán Székely Csaba a Facebook-oldalán.A DoR egy negyedévente megjelenő, Bukarestben szerkesztett folyóirat, amely a szerkesztőség bemutatkozása szerint "történeteket tesz közzé arról, hogy miként éli mindennapjait korunk román társadalma és igyekszik feltérképezni a romániai valóságot". Bevallásuk szerint a DoR számos olyan témához nyúl hozzá, amelyet az emberek otthon, a munkahelyen vagy egy sör mellett tárgyalnak, de folyóiratban találunk olyan cikkeket is, amelyek a társadalmi változásokkal és kulturális trendekkel foglalkoznak.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS