2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Harmadjára is gyakornoki programot indít a KIFOR

2018. szeptember 03. 13:10, utolsó frissítés: 13:10

Harmadik éve indítja útjára „Kezdd Velünk a Karriered” elnevezésű gyakornoki programját a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum, mely ezúttal Kolozsvár és Bukarest közintézményei mellett Brüsszelbe, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő munkájába is betekintést enged a nyertes pályázóknak.

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum idén is hat fiatal kolozsvári egyetemistát juttat el gyakornoki programjával Kolozsvár Polgármesteri Hivatalába, Kolozs megye tanácsához, a bukaresti parlamentbe valamint idén első alkalommal Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe.

„A nyertes pályázók a közel két hónapos program alatt betekintést nyerhetnek a fent említett intézmények működésébe és választott képviselőink napi tevékenységébe is. A résztvevő gyakornokok hivatalos igazolást kapnak a programról, amellyel az egyetemi tanrend szerinti kötelező szakmai gyakorlat elvégzését is bizonyítani tudják.” – nyilatkozta Balló Tamás, KIFOR elnök.

A program elsősorban azoknak szól, akik 2018-2019-as tanévre hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és előnyt élveznek azok a diákok, akik közigazgatás, jog, kommunikáció vagy akár nemzetközi kapcsolatok szakokon végzik tanulmányaikat.

Jelentkezők számára feltétel, hogy a román nyelv ismerete mellett az Európai Parlament valamely munkanyelvét legalább középfokon beszéljék, és megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek az Európai Unió működéséről, valamint jól eligazodjanak az aktuális, közéleti és politikai témák között

A pályázók 2018. október 5-ig küldhetik el jelentkezésüket e-mailben, majd ezt követően kerül sor a pályázók kiválasztására, akik október 15 és november 29 között a KIFOR gyakornokai lehetnek.

A Kezdd velünk a karriered gyakornoki program részletei megtalálhatók a KIFOR honlapján, illetve a hivatalos Facebook oldalon is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS