2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Civilek újították fel az aradi kórház gyerekrészlegét

2018. augusztus 14. 12:53, utolsó frissítés: 12:53

Civil szervezet újította fel az aradi megyei kórház fertőző betegségek részlegének két emeletét, mindössze egy év alatt, úgy, hogy korszerűsítették is az intézmény, miután 30 éven keresztül semmilyen felújítási munkálatokat nem végeztek benne. - írja a Digi24.

A munkálatokat a gyermekosztályon végezte 40 önkéntes, és volt mit tenni: az ablakokról lepattogzott a festék, némely helyen hullott a vakolat, és az áramvezetékek is veszélyesek voltak.

A részleg úgy nézett ki, mint egy láger, a gyerekeket embertelen körülmények között kezelték, csótányoktól kezdve egereken át mindenféle állatot találtunk itt. 10 hónapja fogtunk neki a munkának, és már a második emeletnél tartunk - mondta el Anamaria Nyeki Popa, az Aradi Önkéntesek Vára szervezet elnöke.

Egy héten belül át fogják adni a felújított osztályt, de nem csak magára, hanem például egy, az erek vizsgálatára szolgáló műszerrel együtt, ami 5000 euróba került.

A kórháznak négy gyermekosztálya van, de csak a fertőző betegségekét újították fel, adományokból. A kórház menedzsere szerint voltak még javítások, de nem volt lehetőségük ekkora beruházásra, így különösen örülnek, hogy a civilek adományokból megtették ezt.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS