2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A külföldön dolgozó romániaiak hazatérve drágább autókat bérelnek, mint a külföldi turisták

2018. augusztus 09. 11:29, utolsó frissítés: 11:29

A külföldön dolgozó romániaiak drágább autókat bérelnek, amikor hazajönnek, mint azok a turisták, akik az országba érkeznek: egyharmaduk BMW, Mercedes és AUDI márkákat bérel magának - derül ki abból a kutatásból, amelyet az Eurolines vállalat készített.

Az adatokból kiderül, hogy a foglalások száma idén augusztusra 30%-os növekedést mutatott az előző év azonos hónapjához képest.

A vállalatnál autót bérlők arányaiban 80%-ban külföldiek, 15%-ben romániaiak, akik külföldön dolgoznak és hazatérnek egy bizonyos periódusra, 5% pedig itthoni lakos.

A kutatásból kitűnt, hogy az a 15%-nyi hazatérő jellemzően drágább és jobb márkás autókat keres, mint maguk a külföldiek. Mintegy egyharmaduk érdeklődik a cégnél a BMW-k, Audik és Mercedesek kölcsönzése iránt, de csak egy részük engedheti meg magának valóban, hogy ki is béreljen egy ilyen autót. Ha nincs elég pénzük ezekre, akkor a Volkswagent választják, vagy pedig a Logant. A külföldiek ezzel szemben nagyon ritkán kérdeznek rá a prémium kategóriás autókra, a középkategóriásokat, vagy a nagy, 8-1 férőhelyeseket keresik - mondta el a vállalat főigazgatója, George Tacciu.

A legdrágább márkákat általában üzletemberek bérlik ki, éppen ezért meglepő, hogy a hazatérő románok körében magasabb az arány. Mindez augusztusban tetőződik, hiszen általában ekkor mennek szabadságra a külföldi munkavállalók.

Egy autó bérlése márkától függően napi 25–150 euróba kerül, a legdrágábbak általában 190 euró/nap összegért bérelhetőek. A külföldiek általában 6–7 napra bérelnek autót, a romániak 17 napra, azok pedig, akik Romániában élnek, 11 napra. (news.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS