2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A rendőrség kéri az eljárás megszüntetését a trágár rendszámtáblájú sofőr ellen

2018. augusztus 03. 14:08, utolsó frissítés: 14:14

A közlekedésrendészet pénteken közölte, hogy javasolni fogja az eljárás megszüntetését annak a férfinak az ügyében, aki Svédországban készíttetett, személyre szabott rendszámtáblával ellátott gépkocsit vezetett.

A rendőrség közölte, hogy a nemzetközi rendőrségi együttműködés értelmében a Román Rendőrség át fogja adni a svéd hatóságoknak a személyre szabott, trágár kifejezést tartalmazó rendszámtáblákat, amelyeket 2018. július 31-én tartott vissza, ugyanis ezeket bevonta a kibocsátójuk. Ugyanakkor a bukaresti rendőrség közlekedésrendészeti osztálya javasolni fogja az ügyben illetékes ügyészségnek az eljárás megszüntetését - teszi hozzá a közlemény.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy a kérdéses személygépkocsival csak abban az esetben lehet közlekedni, ha arra az állandó rendszámtábláit szerelik fel.

A közlekedésrendészet hétfőn azt hozta nyilvánosságra, hogy Răzvan Ştefănescu ellen büntetőjogi eljárás indult a büntető törvénykönyv 334-es cikkelyének negyedik bekezdése alapján, amely leszögezi: 'Az, aki közúton olyan gépjárművet vezet vagy pótkocsit vontat, amelynek rendszámtábláit vagy nyilvántartási számtábláit visszavonták, illetve olyan, más államban bejegyzett járművet, amely nem rendelkezik közlekedési joggal Románia területén, 6 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal büntetendő.'

Ioan Buda országos rendőrfőparancsnok szerdán azt mondta, hogy Răzvan Ştefănescu a rendszámtáblákat tekintve legálisan lépett Románia területére, a szükséges dokumentumok felmutatásával. 'Az más kérdés, hogy az a rendszámtábla erkölcstelen és vulgáris volt' - mondta Buda. Hozzátette ugyanakkor: a svéd hatóságok közölték a román rendőrséggel, hogy a személyre szabott rendszámtáblák csak Svédország területén érvényesek.

A rendőrséget egyébként a napokban elkezdték leértékelni Facebookon, úgyhogy egy csillagos közeli lett az általános értékelésük, mire ők azzal válaszoltak, hogy jelentgetni kezdték azokat, akik leértékelték őket, így ezeknek az embereknek ideiglenesen elérhetetlen lett a Facebook-profiljuk. Az egyre nagyobb PR-katasztrófa után aztán eltüntették azt az opciót, hogy Facebookon értékelni lehessen őket. (agerpres/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS