2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 100 középiskolai vezetőt táboroztat a Rákóczi Szövetség

2018. augusztus 03. 13:27, utolsó frissítés: 15:04

A magyar identitás megőrzése érdekében mintegy száz Kárpát-medencei magyar középiskola vezetője számára rendez műhelytábort a Rákóczi Szövetség - közölte a szervezet elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Csáky Csongor elmondta, a tábort augusztus 6. és 10. között tartják a Bakonyban, ahová a Kárpát-medence számos településéről érkeznek pedagógusok, a többi között Máramarosszigetről, Munkácsról, Kaposvárról.

A magyarság Kárpát-medencei megmaradásának kulcsát az emberi, illetve az intézményi kapcsolatok jelentik. Ezt kívánják elősegíteni az identitás hordozóit jelentő pedagógusok összefogásával - mondta Csáky Csongor.

Az öt nap alatt pedagógiai, pszichológiai szakértőkkel, oktatáskutatókkal találkozhatnak az intézményvezetők, de előadást tart Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára is - sorolta a szövetség elnöke.

Arról is szólt: a Rákóczi Szövetség az idén 14 rendezvény keretében hoz össze magyar fiatalokat, többek között olyan szórványban élő dél-amerikai, magyar gyökerű fiatalokat is, akiknek még a nagyszülei vagy a dédszülei vándoroltak ki.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS