2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem lehet többé csillagocskákkal értékelni a román rendőrséget Facebookon

2018. augusztus 02. 15:20, utolsó frissítés: 16:10

Mára eltűnt a román rendőrség Facebook-oldaláról az a lehetőség, hogy csillagokkal lehessen értékelni őket. Ennek minden bizonnyal az az oka, hogy csak a tegnap több tízezer ember fejezte ki elégedetlenségét a román rendőrséggel szemben és egy csillaggal „jutalmazta” annak munkáját. A mai délelőtt folyamán az elégedetlenkedők száma meghaladta a 70 ezret.

A rendőség iránti közutálatot az váltotta ki, hogy leszedették a rendszámtábláját és eljárást indítottak az ellen a férfi ellen, aki svéd perszonalizált rendszámtáblájával a kormánypártnak üzent meglehetősen vulgáris módon. A hangulatot csak fokozta, hogy a rendőrség szóvivője Ovidiu Munteanu a Facebook-oldalára azt írta ki, hogy: 

„Titeket, akik utáljátok és sértegetitek a rendőrséget, arra kérlek, hogy legközelebb, ha gondotok van, forduljatok máshoz, ne a rendőrséghez! Amikor ellopják javaitokat, amikor megtámadnak az utcán, amikor becsapnak, amikor balesetet szenvedtek vagy más egyébért segítségre van szükségetek, hívjátok a szomszédokat, a papokat, a rokonokat és ne a rendőrséget!” - írta a szóvivő. Az üzenetet azonban utólag törölték.

Az esethez az is hozzátartozik, hogy több Facebook-felhasználó is jelezte, hogy miután ők maguk is lepontozták, vagyis pontosabban lecsillagozták a román rendőrség Facebook-oldalát, ideiglenesen elérhetetlenné vált a személyes Facebook fiókjuk, vagyis kitiltották őket a közösségi oldalról. Gyanítható, hogy a rendőrség emberei jelenthették a Facebooknak azoknak a személyeknek a fiókját, akik leértékelték őket.

Update: A román rendőrség közben a Facebook-oldalán cáfolta, hogy bármi köze lenne ahhoz, hogy azoknak a személyeknek, akik negatívan értékelték őket, ideiglenesen elérhetetlenné vált a profiljuk.

Az oldalra érkezett vélemények nyilvánosak és bárki által elérhetőek, állítja a szervezet. Elmondásuk szerint tiszteletben tartották a szólásszabadságot és ezért nem cenzúrázták a kommentárokat sem, továbbá számukra az állampolgárok védelme és biztonsága marad az első, függetlenül a negatív véleményektől és csillagoktól. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS