2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Facebook (egy kicsit) el akar rettenteni a facebookozástól

2018. augusztus 01. 16:39, utolsó frissítés: 16:44

Olyan új funkciót jelentett be a Facebook, amellyel a közösségi oldalon töltött szokásainkat ellenőrizhetjük, ez által pedig segít a tudatosabb online időtöltés megtervezésére - írja szerdai közleményében a Facebook.

Állításuk szerint felelősnek érzik magukat, hogy megértessek az emberekkel, mennyi időt töltenek a különböző platformjaikon, és jobban tudják kezelni ezt.

Pontosabban arról van szó, hogy a Facebook és az Instagram mobilos és tabletes alkalmazásába betettek egy új funkciót, amit a beállítások oldalon találjátok: az Instagram esetében ez a Your Activity gomb, míg a Facebookon ez a Your Time on Facebook opció.Ezeken belül három lehetőségünk van: megnézni, hogy az előző héten naponta hány percet használtuk az adott alkalmazást; be lehet állítani egy napi időkeretet, és ha annál többet vagyunk aktívak, akkor figyelmeztet (persze ezt az időkeretet mi állítjuk be); illetve korlátozhatjuk egy bizonyos időszakra (amikor nagyon kell koncentrálni) az alkalmazások értesítéseit.

Árnyalja a dolgot, hogy csak az alkalmazásban töltött időt mérik, tehát azt nem számolják bele, amikor otthonról vagy munkahelyről az asztali számítógéped böngészőjéből lépsz be a közösségi oldalra; illetve az is, hogy minden telefont és tabletet külön számol, így ha két különböző telefonon használtuk a Facebook-applikációt, akkor azt nem fogja összesíteni az eredményeknél.

A tervek szerint az új funkciókat a következő hetekben a világ valamennyi országában elérhetővé teszik. Ugyanakkor a közleményben arra is felhívják a figyelmet, hogy már eddig is voltak hasonló lehetőségek, például bizonyos ismerősök megosztásait le lehet tiltani vagy bizonyos kulcsszavakat el lehettt némítani. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS