2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Valaki kifejlesztett egy zsarolóvírust, és elnevezte Dragneáról

2018. augusztus 01. 15:41, utolsó frissítés: 16:29

A Malware Hunter Team adta hírül a Twitteren, hogy valaki kifejlesztett egy zsarolóvírust, amelyet Liviu Dragneáról nevezett el. Azt is közölték, hogy a vírus amint megérkezik a számítógépünkre, arról nem töröl le semmit, csupán egy fenyegetés.
A vírus egy elküldött fájlon keresztül terjed, amelynek .dragnea a kiterjesztése, és amint azt a felhasználó megnyitja, egyből titkosítja az adatokat, valamint megjelenít egy üzenetet:

„Hadd magyarázzam el, hogy mi történik: a személyes adataid most megsemmisülnek. Dokumentumok, fényképek, videók stb....Nyugodj meg...ezt nem tudod megállítani. Hogy miért? Mert így akarja a bajszom. Nincs Bitcoin tárcám (BTC wallet) és nem is lesz, mert nem tudom, hogy kell csinálni. Így nyugodjanak békében az adataid. Most várjuk ezt meg együtt.” - áll az üzenetben.

Azok, akik esetleg egy helytelen kóddal hatástalanítani próbálják a vírust, kapnak egy másik üzenetet is. A Malware Hunter Team beszámolója szerint ez egyáltalán nem tekinthető a klasszikus zsarolóvírusnak, mivel nem követel pénzt vagy bitcoint a feloldásáért, de azért mégis veszélyt jelenthet a számítógépünkre. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS