2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleg lesz az ország nagy részén a következő két hétben

2018. július 31. 12:46, utolsó frissítés: 12:46

Meleg lesz az ország nagy részén a következő két hétben. A július 31-e és augusztus 12-e közötti időszakban a hőmérsékleti értékek elérhetik a 32 Celsius-fokot, ám csapadék naponta kialakulhat - derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzéséből.

Erdélyben valamivel melegebb idő lesz, mint az ilyenkor megszokott, kivéve a medencéket, ahol a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk. Ilyen körülmények között a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 29-30 Celsius-fok körül alakulnak, a periódus utolsó napjaiban néhány fokot visszaesnek. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az intervallum első 2-3 napjában 16, azt követően 14-15 Celsius-fok körül várhatók. A Bánságban és a Körösök-vidékén az első héten meleg lesz, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek meghaladják a 30 Celsius-fokot.

Máramarosban valamivel melegebb idő lesz, mint az ilyenkor megszokott, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 30 Celsius-fok fölött alakulnak, a periódus utolsó napjaiban néhány fokot visszaesnek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS