2023. június 1. csütörtökTünde
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A rendőrség leszedte a PSD-t ócsároló rendszámtáblát, a svéd nagykövetség szerint nem lett volna muszáj

2018. július 30. 14:57, utolsó frissítés: 15:02

Az elmúlt napokban bejárta nemcsak a romániai utakat, de a romániai sajtót is annak a fiatalembernek az autója, amelynek a rendszámtáblája finomkodás nélkül ócsárolta a Szociáldemokrata kormánypártot. A rendőrség ezt a rendszámtáblát ma reggel el is távolította a férfi autójáról:
A rendőrség hétfőn kora reggel állította meg a 45 éves férfit, aki ellen bűnügyi eljárást indított „olyan gépjármű vezetése miatt, amelyet más ország területén írtak be forgalomba, és amely nem közlekedhet Románia területén, és ezért hat hónaptól két évig terjedő szabadságvesztéssel, vagy bírsággal büntethető” - tájékoztat a dokumentum.

A rendőrség állítólag a stockholmi Interpol iroda segítségével leellenőrizte, hogy a perszonalizált rendszámtábla kizárólag Svédországban érvényes.A fiatalember többször is kiposztolta a Facebook oldalára az elmúlt napokban, hogy a rendőrség nagyon sokszor megállítja a M..E PSD feliratú rendszámtáblája miatt.

A rendszámot egyébként Svédországban jegyeztette be a férfi, tehát joggal gondolhatta, hogy bármelyik EU-s országban bátran közlekedhet vele. A férfit igazoltató rendőrök pedig, úgy tűnik, sokáig nem voltak tisztában azzal, hogy akár el is távolíttathatják a rendszámtáblát, ha ahhoz van kedvük, hiszen az igazoltatás után mindig útjára engedték a férfit.

A gond a történetben ott kezdődik, hogy a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a svéd törvények értelmében a rendszám csak Svédországban érvényes ezért a férfi bűncselekményt követett el, amikor behozta Romániába az autót, és azt itthoni forgalomban vezette.

Az esetre reagált a svéd nagykövetség is, akik elmondták, hogy téves az az állítás, amely szerint a férfi csupán Svédországban használhatta volna a rendszámot az autóján, ugyanis az EU-s és svéd törvények szerint is az ilyen, személyre szabott rendszámot bárhol lehet használni az EU országain belül is, de minden országban a hatóságok jóindulatára van bízva, hogy engedik-e az efféle rendszámoknak a forgalomban történő használatát. A svéd nagykövetség szerint a sofőrnek csak annyi a kötelessége, hogy az eredeti rendszámtáblákat is magánál tartsa, hogy szükség esetén cserélni tudja.A svéd nagykövetség közleményére egyelőre nem reagált a román rendőrség, amennyiben ezt megteszi, cikkünket frissíteni fogjuk. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS