2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A BBTE a tanári pálya felé noszogatná a diákokat

2018. július 23. 16:50, utolsó frissítés: 16:50

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata 2018. októberében indítja a Kiváló Tanár Programot, amely a BBTE másodéves, pedagógia modult is végző hallgatóinak szól.

A program célja az egyetemi hallgatók motiválása a tanári pálya választására és lehetőség biztosítása gyakorlati tapasztalat szerzésre. A BBTE fontosnak tartja felhívni a diákjainak figyelmét arra, hogy az oktatói munka vonzó is lehet, valamint az intézmény kötelességének érzi, hogy kineveljen egy felkészült, lelkes és elkötelezett oktatói generációt.A résztvevők egy tanéven keresztül heti 4 órát egy iskolában töltenek egy mentortanár mellett (órákat hallgatnak, kiértékelnek, segítenek a tanárnak az órák előkészítésében, bekapcsolódnak a tanórákba). Ezen kívül havonta egyszer tréningen/műhelymunkán vehetnek részt, ahol egyrészt megoszthatják társaikkal tapasztalataikat, másrészt olyan technikákat, módszereket tanulhatnak, olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyekre az egyetemi tanterv nem tér ki.
A program fontos része a közösségépítés, ennek érdekében egy csapatépítő hétvégével indítunk október 20–21-én. A képzéssorozat minden egyes eleme ingyenes.

A jelentkezési űrlap és a feltöltött motivációs levél alapján október első hetében személyes interjúra kerül majd sor. Jelentkezési határidő: augusztus 15. Összesen 20 személyt tudunk fogadni az első tanévben. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS