2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pietroșița polgármestere díszpolgári címet adományozott magának, majd könnyekig hatódott, amikor átvette

2018. július 23. 16:18, utolsó frissítés: 16:24

Pietroșița egy község Dămbovița megyében, és mint minden községnek, ennek is van polgármestere, de nem is akármilyen: Ion Leonard Dicu, aki azzal hívta fel a figyelmet magára és a településére, hogy díszpolgári kitüntetést adományozott saját magának, majd amikor átvette, mélységesen meghatódott és elsírta magát.

Becsületére legyen mondva, nem csak magát tüntette ki, hanem a megyei PSD alelnökét, Adrian Ţuţuianut és a Florin Georgescu tenorénekest is.

Dicu (aki maga is a PSD tagja) tehát kiállt a faluban rendezett ünnepségen, meghallgatta, ahogyan az alpolgármester méltatja, majd könnyes szemmel átvette az arcképét tartalmazó plakettet.

Később megkérdezték tőle, hogy izgult-e, és elmondta, hogy természetesen túláradó örömmel fogadta, hiszen díszpolgárnak lenni nagy dolog. Szerinte a megtiszteltetés annak köszönhető, hogy az ötödik mandátumát tölti, és nagyon sok befektetést vonzott be a településre. Egyébként a cím csak annyi haszonnal jár, hogy ingyen mehet be a település művészeti eseményeire. Szerinte semmi szokatlan sincs abban, hogy ő is megkapta a címet, hiszen azt a község tanácsa szavazta meg.

Pietroșița egyébként egy két faluból álló, 3.118 polgárt és néhány díszpolgárt is számító község. Az elismerést például egy Mihai Ion Dumitrescu volt szenátor is megkapta már. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS