2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kitört a pánik Panikon, mert az hitték a helybeliek, hogy lerohanták őket az oroszok

2018. július 19. 15:15, utolsó frissítés: 15:15

Rendesen bepánikoltak az örményországi Panik falu lakói június 17-én, amikor a településen megláttak körülbelül harminc felfegyverzett orosz katonát egy katonai konvoj után szaladni és lövöldözni. A szem- és fültanuk állítása szerint a falutól mintegy 10 kilométeres körzetben is hallani lehetett a tüzérségi tüzet.A falu lakói szerencsétlenségükre nem tudták, hogy az orosz katonák a falutól kissé távolabb található orosz katonai támaszpontra igyekeznek, és közben hadgyakorlatot tartanak.

„Mindenki bemenekült a házába, sok gyerek elájult. Sértőnek találom, hogy senki nem értesített minket arról, hogy orosz katonák fognak gyakorlatozni a településen. Ha egy örmény csinált volna ehhez hasonlót Oroszországban, akkor biztosan nagy botrány tört volna ki”- nyilatkozta az egyik helybéli.

A Szabad Európa Rádió tett közzé egy felvételt az esetről, amelyben egy helybéli vonja kérdőre az egyik orosz katonát, hogy miért lőttek. A katona elmondja, hogy az elsütött fegyverekben vaktöltények voltak.A régió kormányzója később elnézést kért a falusiaktól az incidensért és megígérte, hogy ehhez hasonló eset többé nem fordul majd elő. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS