2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felzárkózást segítő központot indít elsőéves diákoknak a BBTE

2018. július 13. 19:29, utolsó frissítés: 19:31

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem komplex programot indít az ősszel tanulmányaikat elkezdő diákok támogatására. A StudHub BBTE célja az egyetem elsőéves hallgatói számára az egyetemi (majd szakmai) siker feltételeinek biztosítása szakterülettől függetlenül. Hosszabb távon az egyetem szakmai segítség nyújtása révén csökkenteni szeretné az egyetemisták lémorzsolódását, célkitűzés, hogy minél több BBTE-n tanulmányokat folytató diák sikeresen végezze el a megkezdett felsőoktatási képzést.Minden résztvevőt egy tutor (a projektben résztvevő tanár) kísér az első év folyamán. Ezen kívül olyan műhelyeken vehetnek részt, amelyek az egyetemi sikerességhez szükséges készségek és képességek (soft skill-ek) fejlesztését célozzák: jegyzetelési módszerek, előadástechnika, tudományos szövegírás, időmenedzsment. Ugyanakkor karrier-tanácsadásra is jelentkezhetnek és elsajátíthatják a hatékony önmotivációs stratégiák és stresszkezelés alapjait is.

Minden résztvevő használhatja az egyetem Tanulási Központjának felszerelését: számítógépek, laptopok, internet, egyéni és csoportos tanulásra alkalmas közösségi terek, valamint részt vehet az itt megszervezett tevékenységeken: filmklub, társasjáték-estek, kirándulások, stb.

A Tanulási Központba már a jelenleg zajló felvételi során lehet jelentkezni, valamint a 2018/2019-es tanév kezdetén a program Facebook-oldalán. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS