2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eső és rossz idő várható a hétvégén szinte az egész országban

2018. június 29. 12:48, utolsó frissítés: 12:48

Újabb, jelentős mennyiségű csapadékra és fokozott légköri instabilitásra vonatkozó riasztásokat adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Pénteken 15 órától szombat 6 óráig másodfokú riasztás lesz érvényben 12 délkelet-erdélyi, máramarosi és moldvai megyében, valamint a Keleti-Kárpátok térségében, ahol jelentős mennyiségű, négyzetméterenkénti 40-50 liter, helyenként akár 60-70 liter csapadékra kell számítani.

Szombat reggel 6 óráig ugyanakkor 24 megyében elsőfokú, sárga riasztás lesz érvényben a rossz idő miatt. A figyelmeztetés Erdélyt, Máramarost, a Körösök vidékét és a Bánságot is érinti. A jelzett területeken villámlással kísért felhőszakadások várhatók, időnként megerősödik a szél, és akár jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 25, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.

Ez a figyelmeztetés Erdélyben, Máramarosban, Moldvában, Munténiában és Olténiában szombat reggel 6 óra és vasárnap reggel 6 óra között is érvényben lesz. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS