2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Aludnál a hercegi ágyban? Meg lehet szállni Károly herceg romániai birtokán

2018. június 14. 16:14, utolsó frissítés: 16:14

Vendégeket is fogadnak Károly walesi herceg, brit trónörökös szászfehéregyházi (Viscri, Brassó megye) birtokán július 18-tól. Az erről szóló bejegyzést csütörtökön tette közzé a The Prince of Wales's Foundation in Romania Facebook-oldal.
A 18. századi parasztházat és a hozzá tartozó haszonépületeket magába foglaló birtokon hat kiadó apartman van; a régi csűrben pedig előadótermet, könyvtárat és étkezőt alakítottak ki. A legdrágább a hercegi apartman, amiért egy éjszakára 150 eurót kell fizetni, ehhez két szoba tartozik, egyikben egy francia ágy és egy hagyományos szász gyerekágy, míg a másikban két egyszemélyes ágy található. Természetesen egy fürdő is tartozik hozzá. Az egész összesen 57 négyzetméter, 4 felnőtt és 1 gyermek fér el benne. Ingyen wifi, központi fűtés, illetve tea és kávék készítéséhez használható vízforraló van benne, és külön kiemelik, hogy nagyszerű kilátás nyílik a főútra, ahol esténként a tehenek parádéznak. A további szobákról részleteket itt találtok.

Az alapítvány általában gazdálkodóknak és kitermelőknek tart jótékonysági projekteket és különböző tanfolyamokat. Ha viszont nincsenek ilyen jellegű rendezvények, akkor a birtokot megnyitják a látogatók előtt, és a befolyt összeggel jótékonysági szervezeteket támogatnak. Az elkövetkezendő időszakban a Valea Verde Resort lesz a szolgáltató, tehát az alapítvány nevében ők adminisztrálják a birtokot. Róluk és szolgáltatásukról azt kell tudni, hogy a Romániai Top Hoteljeinek Díjátadóján a Segesvár melletti Kundon működő vendégházukat a legjobb vendégház és a legjobb kulináris élmény díjával is kitüntették.
Az ajánló szerint a menüt hazai alapanyagok - mangalica hús, hagyományos sajtok, természetes méz, halételek a Duna-deltából és pisztráng Bukovinából - felhasználásával készítik, román és szász specialitások alapján állítják össze.

Károly herceg legutóbb épp a múlt héten látogatott a szászfehéregyházi birtokára, érkezésére kézműves vásárt időzítettek a településen, amelyen a herceg kenyeret, sajtot és kolbászt is fogyasztott, sőt a helyiek pálinkáját is megkóstolta, ami nagyon ízlett neki. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS