2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem nézhetjük Romániában magyar kommentárral a világbajnokságot

2018. június 11. 18:06, utolsó frissítés: 18:10

Nem nézhetjük magyar kommentárral az oroszországi világbajnokságot Romániában, közölte a hírt a Marosvásárhelyi Rádió.


A rádió megkeresésére arról számolt be az MTVA sajtosztálya, hogy a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság magyar nyelvű, M4 Sporton futó közvetítéseit csak Magyarország területéről lehet majd fogni, a határon túli közvetítések geokódolva lesznek.

Az MTVA közleményében tájékoztat, hogy a helyzet nem a csatornán múlt, mivel a külföldi jogtulajdonosok a tulajdonukat képező sporteseményeket jellemzően az elérhető legmagasabb bevétel érdekében országonként értékesítik azzal a kitétellel, hogy az adott ország csak az országhatáron belül szolgáltathat, ezzel biztosítva a külföldi jogtulajdonosok számára, hogy teljes áron tudják értékesíteni a jogokat más-más, akár szomszédos országokban is (a jogok értelemszerűen irányadók lehetnek az on-line (m4sport.hu) adásra is) .

A tévétársaság közleményéből az is kiderül, hogy a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság és a 2022-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőire vonatkozó szerződések alapján viszont már Románia és Szlovákia területén is követhetővé válhatnak majd a magyar nyelvű közvetítések. (Marásvásárhelyi Rádió)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS