2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Medvehúst is sütnek a hétvégén Háromszéken

2018. június 07. 15:12, utolsó frissítés: 15:19

Hét csapat nevezett be a I. Transylvanian BBQ Festival-ra, az ország első barbecue fesztiváljára, amelyet Sepsiszentgyörgy központjában szerveznek meg a hétvégén. A Kansas City Barbeque Society (KCBS) - versenyszabályi szerint zajló nem hivatalos versenyen a csapatokat öt kategóriában értékeli a szakmai zsűri.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta, Székelyföld az elmúlt években egyre vonzóbb turisztikai központtá alakult annak köszönhetően, hogy a térséget hazai és nemzetközi szinten is intenzíven népszerűsítették, illetve helyi értékeket hordozó rendezvényeket szerveztek. Ilyen gasztronómiai rendezvény volt korábban a kürtőskalács fesztivál és kolbászparádé, amely mostantól egy barbecue fesztivállal bővül.

„A hétvégi barbecue fesztivál remek lehetőséget ad arra, hogy a helyi alapanyagok felhasználásával újfajta ízvilággal ismerkedjünk meg, valamint újszerű értelmezést adjunk az akár vaddisznó- és medvehúsból elkészített ételeknek is, ugyanis a csapatok a csirke, sertésoldalas, sertéslapocka, marhaszegy mellett a meglepetés kategóriában a nálunk vadon élő állatok húsából is készítenek ínyencségeket, amelyet az Abies Hunting Kft biztosít” – mondta ki az elnök.A versenyre benevezett csapatok munkáját héttagú zsűri értékeli, amelynek elnöke a Hollandiában élő Petra Rebenstorf, a Kansas City Barbeque Society mesterzsűrije. Állítása szerint nagy megtiszteltetés számára, hogy a KCBS képviselőjeként részt vehet az ország a legelső, KCBS felügyelete alatt zajló versenyen. „Remélem, hogy az I. Transylvanian BBQ Festivalon sok szakács és leendő zsűri vesz részt, akik a továbbiakban is lelkesen bekapcsolódnak majd a BBQ versenyekbe. Bízok abban, hogy a Nemzetközi KCBS BBQ-család Romániában is gyarapodni fog, és hogy 2019-ben közösen megrendezhetjük a legelső, KCBS védjegye alatt zajló hivatalos BBQ versenyt” – fogalmazott a szakértő.A zsűri tagjai: Sikó Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság igazgatója, főállatorvos, Debreczi Zsombor, a sepsiszentgyörgyi INdiVINO Wine Studio tulajdonosa, Radu Constantin Zărnescu, az Euro-Toques International tagja, az Euro-Toques Románia elnöke, Tarcsay György BBQ szakács, Könczei Csaba, a Kovászna Megyei Mezőgazdasági és Igazgatóság vezetője, és Vasile Spînu, az Euro-Toques Románia tagja és séfje. Az esemény kapcsolatos egyéb információk a fesztivál honlapján érhetőek el. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS