2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ezekre kattintanak leggyakrabban a gyerekek az interneten

2018. június 04. 12:26, utolsó frissítés: 12:26

Leginkább audio- és videotartalmakat keresnek a gyerekek az interneten, a játékok csak a böngészési lista negyedik helyén vannak - derül ki egy hétfőn közzétett Kaspersky Lab-szaktanulmányból, írja az Agerpres hírügynökség.

A böngészés 17 százalékát az audio- és videotartalmak teszik ki, ezt követik a fordítások (14%), a kommunikációs csatornák (10%) és csak ezután következnek a játékok (9%).

„A videotartalmakat böngésző gyerekek véletlenszerűen pornográf anyagokat is megnyithatnak, ugyanakkor az ártalmatlan kisfilmektől véletlenszerűen erőszakos tartalmú honlapokra is eljuthatnak, ami hosszú távon árthat a gyerekeknek” - állapította meg Anna Larkina, a Kaspersky Lab elemzője.

Az elmúlt 12 hónapban a szülők által ellenőrzött számítógépekről a kommunikációs csatornákat (közösségi média, e-mail) keresték a legtöbben (60%), noha a mobil eszközök terjedésével a gyerekek körében ezek aránya folyamatosan csökken. Ezt az audio- és videotartalmak (22%), az alkoholról, dohányzásról és drogokról szóló információk (6%) és a játékok (5%) követik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS