2020. aug. 10. hétfőLőrinc
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Partnerségre lépett a Sic Card és az A kártya diákigazolvány

2018. május 22. 11:29, utolsó frissítés: 2018. május 28. 12:12

Partnerségi szerződést írtak alá a Sic Card és az A kártya diákigazolványt bevezető szervezetek, számolt be a hírről a Krónika.

A szerződésben elfogadottak szerint ősztől a középiskolások és az egyetemisták számára kiállított kártyák felhasználói kölcsönösen élhetnek a diákigazolvány nyújtotta kedvezményekkel.

„A két rendszer összekapcsolása révén a kolozsvári egyetemisták otthon, a Székelyföldön használhatják a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) által kiadott, úgynevezett A kártyát, igénybe vehetik a régióbeli partnerek által felajánlott kedvezményeket. Ugyanakkor a Székelyföldön kiállított Sic Card is érvényesíthető lesz Kolozsváron”, mondta el Zsigmond József a Sic Card diákigazolványt kiadó sepsiszentgyörgyi Centrum Studiorum Egyesület elnöke.

Az egyesület elnöke ugyanakkor leszögezte, hogy a kolozsvári tömegközlekedési kedvezmények igénybevételéhez továbbra is A kártyára van szükség, a székelyföldi diákigazolványt nem fogadják el.

Lőrincz István, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke elmondta, hogy évente mintegy 6500 A kártyát állítanak ki, amely a kolozsvári magyar diákok körében rendkívül népszerű.

A KMDSZ elnökének elmondása szerint, Sic Card és az A kátya egyesítésével a legnagyobb területi lefedettségű diákkártya-rendszert hozzák létre Erdélyben. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS