2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Változó idő várható a következő két hétben

2018. május 21. 19:08, utolsó frissítés: 19:08

Változó idő várható a következő két hétben, gyakori légköri instabilitással - derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) hétfőn közzétett előrejelzéséből.

A június 3-ig terjedő időszak első hetében jobbára meleg idő várható, ritka záporokkal, a második héten azonban visszaesik a hőmérséklet és kiterjedt területeken hull csapadék.

Erdélyben május 21-e és 24-e között felmelegedés várható, a nappali hőmérsékletek legmagasabb értékei 26-27 Celsius-fok körül alakulnak. A hét végén valamennyit visszaesik a hőmérséklet, nagyjából beilleszkedik az ilyenkor szokásos sávba, a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 24 Celsius-fog körül lesznek. Ez az állapot nem változik jelentősen a hónap végéig, amikor további egy-két fokkal visszaesik a levegő hőmérséklete, napközben 22-23 Celsius-fokra számíthatunk.

A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek a mostani 8-10 Celsius-fokról az első hét végére 10-11 fokra nőnek, majd ismét visszaesnek 8-10 fok közé. A légköri instabilitás a teljes prognózis-időszakra jellemző lesz, de nagyobb területet érintő, jelentősebb mennyiségű csapadék csak május 21-én és 22-én, illetve a május 25-e és június 3-a közötti időszakban valószínű. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS