2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Már lehet jelentkezni a nyári óvodába Kolozsváron

2018. május 17. 15:25, utolsó frissítés: 15:43

Csütörtöktől lehet jelentkezni Kolozsváron az Argumentum Nostrum Egyesület és az RMDSZ Kolozs megyei Nőszervezete által szervezett Anyó nyári óvodába - jelentette be Fekete Emőke, a nyári óvoda koordinátora csütörtöki sajtótájékoztatóján. A jelentkezéshez ezt az űrlapot kell kitölteni.


Fekete elmondta, a tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén 30 százalékkal megnövelték a kapacitásukat, tehát 8 héten keresztül, július 2. és augusztus 24. között összesen 27 csoportot indítanak. A gyerekekre összesen 22 óvónő, 2 önkéntes óvónőjelölt fog vigyázni, és idén dadákat is sikerült biztosítani. Minden csoportba 20 gyereket fogadnak.Összesen 9 helyszínen fogadják a gyerekeket hosszabb-rövidebb időre: a Gyermekvilág óvoda (Méhes utca 53. sz.), Csodás Berek óvoda (Gr. Alexandrescu út 47. sz.), Hófehérke óvoda (Tanár/Ion Creanga utca 4-6. sz.), Méhecske óvoda (Gr. Alexandrescu út 27. sz.), Szent Imre Katolikus óvoda (Fürdő/C.I. Hossu utca 24. sz.), Csemete Református óvoda ( Párizs utca 13. sz.), a györgyfalvi Erdei óvoda, illetve a Törökvágási Református Egyházközség (Dónáth út 142. sz.) és a hídelvei Református Szakiskola (Kálvin/Campeni utca 1B.) is biztosít helyszínt. Arról, hogy pontosan melyik időszakban, melyik helyszínen lesz foglalkozás a beiratkozási űrlapon találni tájékoztatást.

A nyári óvodába már óvodába járó, de még nem előkészítőbe induló gyerekeket várnak elsősorban. Olyan gyerekek, aki még nem voltak óvodába szoktatva, illetve akik már előkészítőbe mennek az ősszel, csak abban az esetben vehetnek részt, ha még maradnak helyek a csoportokba és a felügyeletüket a csoport óvónője vállalja. Egy gyereknek egy hétre 85 lejbe kerül a szülői hozzájárulás, ami a gyerek étkeztetést és a fogyóanyagokat fedezi. A nyári óvoda csoportjai 9-17 óra között napközis programmal működnek majd.

Egyébként minden hétnek külön témája lesz, amiről szintén a beiratkozási űrlapon lehet tájékozódni. Muszka-Pál Anna óvónő azt emelte ki, hogy a nyári óvodában elsősorban a játékon lesz a hangsúly, mert a gyerekek is inkább az igénylik, de nem marad el a mese, a mondóka sem. Igyekeznek minél jobban körbejárni az adott hét témáját, sőt még a román szókincsüket is bővíteni a résztvevőknek. Kiemelte, hogy megpróbálnak minél több időt a szabadban tölteni a gyerekekkel.

Olyan témák közül lehet válogatni, mint Kipp-kopp az erődben, Színes világ, A dinók világa, Nyári gyümölcsök, A méhecske, Madarak és bogarak és hasonlók. Indul angol csoport is, aminek a szivárvány lesz a témája, illetve egy vallásos hetet is terveznek, ami Biblia állatvilágáról fog szólni.

A szervezők külön kiemelték, hogy szülői kérésre a Kolozsvári Magyar Napok alatt is lesz nyári óvoda, aminek az egyik helyszíne a sajtótájékoztatónak helyet biztosító Szent Imre Római Katolikus óvoda - mondta Péter Tünde, az óvoda igazgatója, aki azt is megemlítette, hogy azért vállaltak csak erre a periódusra, mert nálunk júliusban végig fog működni az ovi.

A nyári óvoda támogatója a Bethlen Gábor Alap, Kolozs Megyei Tanács és Kolozsvár Polgármesteri Hivatala. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS