2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három erdélyi magyar pedagógus kapott idén Mentor Díjat

2018. május 09. 10:49, utolsó frissítés: 11:31

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány nyolcadik alkalommal adta át a tehetség gondozásáért járó Mentor Díjakat a bukaresti Odeon Színházban megszervezett gálán.

Az elismerésben részesülő tíz tanárt és edzőt a 2017-es kiírásra beérkezett 216 jelölésből választották ki.

A tíz díjazott mindegyike 8 000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor Trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

„A MOL Románia immár nyolc éve részesíti elismerésben a kiváló tanárokat és edzőket. A Mentor Díjjal a rendkívüli oktatókat és nevelőket jutalmazzuk, ezáltal ismerve el munkájuk kiemelkedő fontosságát.

A Mentor Díjjal bárki számára lehetőség nyílik megköszönni oktatója vagy edzője odaadó, fáradhatatlan munkáját, akiknek jelenléte nem csak a tanítványok sikeres szakmai pályafutásában volt meghatározó, hanem gyakran a mindennapi életben is” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A gálaest díszmeghívottja Loredana Dinu olimpiai bajnok volt, aki a jelenlevőknek a mentorok fontosságáról beszélt: felelevenítette saját edzője, a 2011-es Mentor díjazott, Dumitru Popescu vívóedző kulcsfontosságú szerepét élete és sportolói pályafutása alakulásában.

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2017. április-december között beérkezett 216 jelölésből. Az díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a jövőben is meg lehet ismételni.

„Május 9-től kezdődően közel nyolc hónapon át folyamatosan lehet jelölni olyan tanárokat és edzőket, akik tehetséges fiatalokat fedeztek fel és segítették őket szakmai pályafutásuk elején.

Az elmúlt nyolc év tapasztalata azt mutatja, hogy az időben összeállított jelölések részletesen bemutatják a mentornak a tanítványaik életében betöltött fontos szerepét.

Mivel a határidő előtti utolsó napokban beküldött jelölések gyakran a díjak és kitüntetések felsorolására korlátozódnak, arra biztatjuk a jelölőket, hogy szánjanak elegendő időt a jelölések összeállítására, hogy megfelelőképpen részletezhessék a mentor szerepét a fiatal életének és pályafutásának alakulásában” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2017. évi díjazottak:

Balázs József, rajztanár, Gyergyóalfalu
Daniel Bănățeanu, evezőedző, Călărași
Lenuța Basoc, fizikatanár, Ónfalva, Bákó
Cătălin Becheru, úszóedző, Bukarest
Alin Larion, atlétika edző, Konstanca
Doina Ona, zongoratanár, Déva
Olivia Papa, hegedűtanár, Bukarest
Dan Podeanu, vívóedző, Krajova
Sebestyén Julianna, matematikatanár, Marosvásárhely
Veres László, cselgáncs edző, KézdivásárhelyA díjazottakról készült rövidfilmek itt érhetők el.

A díjátadó ünnepségen a szervezők – A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia – meghirdették a Mentor Díj kilencedik kiírását.

A korábbi évekhez hasonlóan, a jelöléseket év végéig lehet benyújtani, a kiírásban található útmutató szerint. További részletek a pentrucomunitate.ro honlapon érhető el. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS